HomeМакедонијаЈордан Митев, македонската фолк ѕвезда од Подареш. Животот не ми сврте грб,...

Јордан Митев, македонската фолк ѕвезда од Подареш. Животот не ми сврте грб, дојдоа добри денови

Published on

Порасна со мирис на свежо орана земја, посеви како раснат и работа од утро до мрак. Тоа го памети и секој ден на тоа се сеќава големата македонска фолк ѕвезда Јордан Митев од Подареш.

Сите овие години на многу работа и труд со семејството него го упатуваа на земјоделие и реприза на родителскиот живот. Но, во Јордан избувна еден друг голем талент кој го одведе во средното музичко училиште во Штип.

Овие дипломи и титули Митев ги стекна повторно со многу работа и паралелен ангажман на многу полиња.

Музичката кариера која веќе беше на пат и неговата ѕвезда која се појавуваше тој ги ствараше сам.

Музиката и песните кои од Јордан Митев излегуваа како од дваесет и четири часовна работилница стануваа хитови и тој стана музички херој, бидејќи неговата музика беше поинаква, искрена, со многу енергија, а некој велат и автобиогравска.

И до сето ова, Јордан Митев стигна повторно сам без помош од музички продукции, спонзори, посредници, политичари, држава или политичка партија.

Ова на Митев му го отвори патот на популарноста од овде до Австралија и Америка каде оди многу често, а каде ја најде и својата среќа.

И, верувале или не … родена во Австралија од таму порди љубов за Јордан дојде да живее овде.

Ова воглавно е приказната за младиот Јордан Митев кој за себе вели дека животот го научил дека многу треба да работи, а дека успехот е минлив, доколку повторно и во меѓувреме многу не се работи.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...