HomeЗдравјеШто му се случува на телото кога се пости ?

Што му се случува на телото кога се пости ?

Published on

Православните христијани кои од понеделник ќе постат влегуваат во специфичен телесен и духовен животен режим. Наглата промена за организмот може да ги донесе следните промени.

Колку на нив соодветно и без последици може да одговори телото.

Индивидуално, секој реагира различно на промените и што доколку се случат тие, а телото не ги прифаќа.

Бидејќи станува збор за верски пост кој тип на храна би било најдобро да се практикува ?

Особено важно е и телото особено важна е хидратацијата.

Колку во ваква ситуација се препорачливи зголемени физички активности ?

Постот трае 7 недели што е долг период, па лекарите препорачуваат доколку се појават несакани и посериозни последици задолжително да се консултираат со лекар.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...