HomeМакедонијаПраво на глас ќе имаат сите кои до денот на изборите ќе...

Право на глас ќе имаат сите кои до денот на изборите ќе наполнат 18 години и оние со изминати документи 9 месеци пред изборите

Published on

На Претседателските и Парламентарните избори ќе можат да гласаат лица чии лични документи истекле 9 месеци пред оддржувањето на изборите.

Попрецизно, датумите се следни:

Кога станува збор за полнолетство, право на глас имаат сите кои до денот на изборите наполниле 18 години.

За лицата кои полнолетни ќе бидат во меѓупериодот законот е следниов.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...