HomeМакедонијаНедела за борба против Глаукомот. Убива тивко, а веќе не бира ниту...

Недела за борба против Глаукомот. Убива тивко, а веќе не бира ниту возраст

Published on

Неделата на Глаукомот, втората најопасна очна болест денес беше одбележана на факултетот за Медицински науки во Штип.

Глаукомот е подла болест, а граѓаните на оваа подлост мора да бидат подготвени, вели доктор Страхил Газепов.

Загрижувачко е што границата на старост која Глаукомот ја напаѓа се повлекува кон се помладите.

Од каде доаѓа проблемот со Глаукомот и зошто видот се губи толку бргу ?

Поради ова, следува неминовниот апел.

Бесплатниот преглед за проверка на Глаукомот денес го искористија повеќе граѓани, без оглед дали чувствуваат промена на видот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...