HomeМакедонија4 месеци доцни финансиската помош за основците и средношкоците, револтирани се родители....

4 месеци доцни финансиската помош за основците и средношкоците, револтирани се родители. Исплатата тече, објаснија од Министерството за образование

Published on

4 месеци доцни финансиската помош за основците и средношкоците, револтирано реагираат родители чиј деца се корисници на оваа стипендија а која се однесува на семејства со примања до 50.000 денари.

На големо се агитира за пријавување на оваа финснсиска помош  а за 4 месеци е извршена само една плата на сметка на децата. Не интерсира зошто се случува ова  и кога парите може да се очекуваат, прашуваат гледачи на Тв Стар.

Од Минисертсвото велат дека родителската реакција е во ред, но и дека исплатата е веќе започната.  Парите, тие може да ги очекуваат во секој момент.

Инаку,  причините за доцнењето   на  исплата од Министерството ја објаснуваат  со  следното.

До овој момент  корисници на овој тип финансиска помош кои се во висина од 1.200 и 1.800  денари користат 80.000 ученици од основното и 30.000 средното образование во државата.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...