HomeМакедонијаСвтески ден на бубрегот.  Само  6% знаат дека се сериозно болни. Нема...

Свтески ден на бубрегот.  Само  6% знаат дека се сериозно болни. Нема симптоми, не боли и долго може да остане таинствен

Published on

Хроничната ббрежна болесст нема симптоми. Не боли  и долго може да остане  непрепознанена и таинствена .   Поради ова, фокусот е на  превентивата и раното дијагностицирање.

А  водечки причини за бубрежните болести се  следните, потенцираат лекарите.

Лекарите предуоредуваат дека заболените  можат да изгубат и до 90% од бубржните функции птед да се поуствува било каков симптом.

Во Македонија во моментов има околу 1 500 ,лица кои се на дијализа

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...