HomeМакедонијаНиколовски: Новиот модел на субвенционирање е ефикасен и ја истиснува сивата економија

Николовски: Новиот модел на субвенционирање е ефикасен и ја истиснува сивата економија

Published on

Новиот модел на субвенционирање е ефикасен и ја истиснува сивата економија, изјави министерот за земјоделие Љупчо Николовски, образложувајќи ги ефектите од промените за субвенционирање

Николовски вели дека змејоделците никогаш не биле по мотивирани и стимулирани да употребваат семенски материјали а посевите да ги потхрануваат со квалитетни ѓубрива

Сите овие мерки според Николовски ги зголемија извозните прходи од земјоделите а нај извезуван земјоделски производ е зелката од која во државата влегле 30 милиои евра.

На денешната прес конференција министерот Николовски нагласи дека сите над 8000 земјоделци кои до 30 декември не аплицирале за дополнителни субвенции ќе имаат уште една шанса да го направат тоа и да дојдат до дополнителни средства

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...