HomeШтипКлонот Развигорче од детската градинка Вера Циривири Трена во Штип доби фотоволтаични...

Клонот Развигорче од детската градинка Вера Циривири Трена во Штип доби фотоволтаични централи

Published on

Клонот Развигорче од детската градинка Вера Циривири Трена во Штип доби фотоволтаични централи на кој им претходеше целосна промена на кровот, поради лошата состојба во која беше тој, изјави денес градоначалникот на Штип Иван Јорданов.

Директортката на градинката Ивана Ангеличкова потенцираше дека фотоволтаичните централи и новиот кров придонесуваат многу за условите во кои се сместуваат децата, но и за финансиската состојба на градинката.

Вкупната вредност на проектот е 12 милиони денари, пари кои се обезбедени од општина Штип и Словенската амбасада.

Вкупно, во клонот Развигорче се сместени околу 200 дечиња, со можност оваа бројка да се зголеми, додека сите клонови на градинката заедно згрижуваат 680 деца.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...