HomeМакедонијаГо препознаваат,но сеуште е голем стравот да се пријави врсничкото насислство кај...

Го препознаваат,но сеуште е голем стравот да се пријави врсничкото насислство кај општипските основци

Published on

Иако штипските основци го препознаваат врсничкото насилство,сепак  кај нив сеуште владее стравот од негово пријавување, тврди психологот  Деспина Стојановска.

Затоа, на денешната средба со штипските основци, таа уи нејзините колеги ги дадоа овие насоки и совети,со цел да ги охрабрат и да го пријават врсничкото насислство.

Во рамките на кампањата на Макпетрол за намалување на трендот на врсничкото насилство, со кого штипската општина има потпишано Меморандум за соработка, тимот од дефектолози, психолози и психотерапевти отворено зборуваа со овдешните основци за оваа горлива тема.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...