HomeМакедонијаСериска измама со станови во Штип и Скопје, уплатиле 30тина, но становите...

Сериска измама со станови во Штип и Скопје, уплатиле 30тина, но становите никој не ги видел

Published on

20 годишна измамничка од Гевгелија на социјалните мрежи нуди и лажно издава станови во Штип и Скопје, предупредуваат гледачи на ТВ Стар, измамени од гевгеличанката.

Според нашата соговорничка чии идентитет е познат на телевизијата во Штип станови се нуделе на повеќе локациуи, но претежно во комплексот Нико Хоум, а жртви најчесто биле турски студенти.

Вкупно досега, во мрежата на измамничката влетале околу 30 граѓани на кои им наплаќала од 100, па до 200 или 400 евра.

Организирано, тие веќе поднеле пријава до полицијата, но предупредуваат истото да не им се случи и на други.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...