HomeМакедонијаЛетово странци ќе работат и во Струмичко

Летово странци ќе работат и во Струмичко

Published on

Отворен балкан ги отори можностите за размена и флуктуација на работната сила помеѓу Македонија, Албанија и Србија.

Оваа иницијатва му дава надеж на земјоделскиот сектор да обезбеди сезонски работници, а особено во Струмишко -Гевгелискиот и Кавадаречко – Неготинскиот регион.

Според Велков, тие се подготвени за добри работници да платат добро, а дневницитте во овој момент се следните.

Сезонски работници, ќе требаат и во кавадаречко каде лозјата одамна нема кој да ги работи. Таму работна сила очекуваат и од Албанија и од Србија.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...