HomeМакедонијаГолиот наставник од Лозово е на боледување. Родителите денес побараа негов итен...

Голиот наставник од Лозово е на боледување. Родителите денес побараа негов итен отказ

Published on

Боледување најавил наставникот по физичко воспиотување во ООУ Методија Митевски Брицо во Лозово, одкако во јавноста вулгарно голи фоторграфии се појавија од него на социјалните мрежи, изјави денес градоначалникот Бошко Цветковски.

Во меѓувреме, состанок во училиштето е оддржан помеѓу директорот, педагогот и психологот со наставниците во намерата да се донесе одлука што по скандалот.

Од Државниот просветен инспекторат со случајот сеуште не се запознаени официјално, иако до нив фотографиите од голиот професор веќе се стигнати, а нивна реакција можеда се очејува само по претставка.

Крајно иритирани и вознемирени од случајов, утринава родители претежно мајки протестираа пред училиштето и биле на разговор кај директорот, барајќи наставникот да биде избркан од работа.

Доколку тој се појави во училиштето повторно нашите деца нема да бидат таму. Бараме директорот, градоначалникот и другите надлежни институции случајот да го решат најитно, изјавија родители за ТВ Стар.

Претходно, во саботата наставникот се обрати до ТВ Стар нагласувајќи дека вулгарната фотографија на социјалните мрежи и до учениците стигнала одкако му бил хакиран телефонот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...