HomeМакедонијаВо штипските градинки нема невакцинирани деца .Од 14 март нема се примаат...

Во штипските градинки нема невакцинирани деца .Од 14 март нема се примаат децата кои не се вакцинирани со Ди-Те-Пер вакцина

Published on

Министерството за здравство од денес почна да ја доставува  Одлуката според која невакцинираните деца со Ди Те Пер од утре нема да се примаат во градинките.

Во детската градинка “Астибо” и нејзините пет клонови во кои се згрижени 700 дечиња нема невакцинирани деца.

Иста е и ситуацијата со 690 дечињата кои се во детската градинка “Вера Циривири Трена”.

Што доколку се појави некој проблем со одложување на вакцините кои дечињата треба да ги примат?

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...