HomeЗдравјеПролетните алергии веќе иритираат, но спас има

Пролетните алергии веќе иритираат, но спас има

Published on

Симптомите на пролетните алергии веќе се присутни, бидејќи концентрацијата на полен во воздухот е зголемена.

Натпросечно топлиот февруари ги расцвета дрвјата и им ги донесе првите проблеми на сите што страдаат од алергии.

Во воздухот веќе има значителна концентрација на полен од бадеми, сливи, кајсии, но и леска, брест и чемпрес. Што тие му прават на организмот и телото за тој да реагира несакано.

Иако симптомите на алергиите можат да изгледаат безопасно во некој случаи тие можат да направат и пекол во животот.

Алергиите за луѓето се со селективно потекло и тие најмногу се случуваат во март и април.

На кој начин можат луѓето да им се спротистават на алергиите ?

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...