HomeМакедонијаПлаќаме огромни казни, а може да завршиме и во затвор. поради возачките....

Плаќаме огромни казни, а може да завршиме и во затвор. поради возачките. Реагираат нашинци од Италија

Published on

Плаќаме огромни казни, а може  да завршиме и во затвор поради возачките. Државата мора да не извлече од проблемот, апелираат нашинци од Италија кои никако неможат  старите да ги заменат со нови возачки  со Северна.

Според нашинецот Селчук, кој живее во Северна Италија во  регинот Венето, последиците  од овој прпблем за нив се големи.

Според Селчук  државата треба итно да го превземе следното.

Освен во Италија, овој проблем  број еден станува  во речиси сите земји од ЕУ што подразбира дека со него се засегнати  десттици  илјади возачи. Голем дел од нив работат како професионални возачи  па сега во прашање им доааг работата и егзистенцојата. Други, поради невалиднист на пасоѓите изгубија работа  или пак остануваат заробени  таму каде што се, односно на сите страни на светот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...