HomeМакедонијаИзвршителите - лихвари никој неможе да ги сопре. Стоп за извршителите во...

Извршителите – лихвари никој неможе да ги сопре. Стоп за извршителите во понеделник сите предмети ќе ги предадат во Правда

Published on

Секој кој има проблем со извршители, високи камати, застарени долгови или неправно одземен имот во понеделник во 12 часот може да ги предаде лично во Министерството за правда, изјави Ана Глигорова од Стоп за ивршителите.

Глигорова, потенцираше дека никој не е должен да трпи лихва и гиохрабри сите да се појават пред министерството.

Важно е да се напомене дека ова не е протест, туку смао сигурност дека предметите ќе дојдат лично до министерот, нагласи Глигорова.

Воедно, барањата кои ќе бидат упатени се однесуваат на почитување на Законот кој е донесен минатата година, а со кој се забранува камата поголема од главниот долг и е определен период по кој делата застаруваат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...