HomeШтип64 годишната Маре тезгата на градскјиот пазар не ја менува за ниту...

64 годишната Маре тезгата на градскјиот пазар не ја менува за ниту една прослава на 8 – ми Март

Published on

8 – ми Март за Маре е вообичаен ден и за неа е петок. Таа и денес е на своето работно место зад тезгата на градскиот пазар во Штип. Зошто на возрасната жена овој ден не и е поинаков ?

Дали сепак може да се сети дека на овој ден празнувала, некаде била и се чувствувала свечено ?

Сепак, Маре се сеќава дека некогаш има добиено подарок за 8 – ми Март, па така е и денешниов.

Што Маре мисли за жените кои за овој празник го чекаат и за него се подготвуваат со денови и недели.

Ако некој и понуди осмомартовска прослава дали тезгата би ја напуштила, па макар и за само еден ден.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...