HomeМакедонијаДСЗИ: Од понеделник  нецелосно вакцинирани и невакцинирани деца со дитепер не смеат...

ДСЗИ: Од понеделник  нецелосно вакцинирани и невакцинирани деца со дитепер не смеат во градинка

Published on

Од понеделник, сите деца кои се нецелосно вакцинирани , како и невакцинираните деца со дитепер,им се скратува престојот во градинка од безбедносни причини. Ова е конечната одлука на Државниот санитарен и здравствен инспекторат,а по претходната препорака дадена од Државната комисија за заразни болести,со цел спреќување на ширењето на големата кашлица кај најмладите.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...