HomeМакедонијаГолема победа на Гласен текстилец. Работничките од “СО-НИ” нема да платат 20.000...

Голема победа на Гласен текстилец. Работничките од “СО-НИ” нема да платат 20.000 евра

Published on

69 работнички од “СО-НИ” Кавадарци  нема да патат 20.000 евра oткако со првостепена пресуда нив ги задолжи Основниот суд во Кавадарци. Претходно тие тужеа за неисплатени три месечни плати и прекувремена работа, но наместо да си ги земат своите пари, Судот нив ги задолжи за адвокатски и административни трошоци.

Одлуката е добиена на 8 Март поради што од Гласен текстилец се особено задоволни.

Во април претстои ново рочиште во Каварадци на кое Гласен текстилец најави присуство поради монитроинг за текот на постапката.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...