HomeМакедонијаОчекувајте слики и казни. Системот Сејф сити функционира

Очекувајте слики и казни. Системот Сејф сити функционира

Published on

Наскоро, на домашна адреса очекувајте пликови, слики и казни  за брзо возење, минување на црвено  и други сообраќајни прекршоци.

Веќе е извршено тестирање на опремата од системот „Сејф сити“ во поглед на брзото возење и поминувањето на црвено. Резултатите од тестирањето на опремата и на камерите се позитивни,  Во тек се пристигнување на целокупната опрема и подготовките за поставување на новите локации, велат од МВР за Плусинфо.

Засега Сејф сити функционира  само на одредени локации во Скопје, Куманово и Тетово, но веројатно ќе биде вклучен и Штип кој е меѓу градовите предвидени со овој систем.

Кога точно овој систем ке биде активен  и дали граганите воопшто ке бидат информирани за  неговото комплетно инсталирање и ставање во функција е непознато од следните причини.

Засега не можеме да информираме кога точно ќе биде пуштен во употреба новиот систем бидејки тоа е класифицорана информација, појаснуваат од МВР.

Покрај  веќе наведените, од „Сејф сити“ ќе има  казни и за непрописно паркираните возила, кои го попречуваат нормалното одвивање на сообраќајот во градските средини, а спас ќе нема ниту  за возачите кои не ги носат безбедносните појаси, како и оние кои користат мобилен телефон додека управуваат со автомобилот.

За граѓаните, Сејф сите е добра работа, бидејќи освен сообраќјана, ќе има заштита и од криманал и насилство.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...