HomeМакедонијаОсми Март туристички пропадна, се жалат од Туристичките агенции

Осми Март туристички пропадна, се жалат од Туристичките агенции

Published on

Поради нередот со промената на личните документи и проблемот да се дојде до важечки пасош,голем број туристички агенции изгубија Осмомартовски клиенти.

Откажани се или е намален бројот на голем број граѓани кои покажале интерес да патуваат во странство. Алтернатѕивно се понудени екскурзии во земји како Србија, Косово ,Унгарија.

Освен Осми март, туроператорите се загрижени и затоа, што ќе се случува со документите за Велгиденските празници

Според Преспанскиот договор, пасошите без новото име Северна Македонија престанаа да важат на 13-ти февруари годинава, откако помина петгодишниот преоден рок.

Важењето на возачките и сообраќајните дозволи со старото име, со измени во Законот беше продолжено до крајот на годинава.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...