HomeШтипДополнителни автобуски линии за Задушница во Штип

Дополнителни автобуски линии за Задушница во Штип

Published on

За Задушница ЈП Стипион воведе дополнителни автобускин линии кои ќе сообраќаат во петок, сабота и недела. Линиите се наменети да го олеснат движењето до градските гробишта, а воедно да ја намалат и сообраќајната гужва.

ЈП Стипион обезбеди дополнителни термини на одредени линии кои ќе се одвиваат за време на Задушница. Поточно утре дополнителен термин на линија Л.2.3 Дузлак-Баби-Бања ќе има во 16,00 часот со тргнување од Дузлак. Граѓаните кои ќе ја користат линијата Л.3. Трговски -Три Чешми во терминот 15:40 ќе имаат можност без доплата на дополнителен билет да патуваат до гробишта со префрлување на Трговски центар, изјави директорот на ЈП Стипион Панче Стефановски.

Во сабота ќе има дополнителни термини, а тие се однесуваат на следните лчинии.

Во сабота дополнителни термини на линијата ќе има во 08,00 и 10,30 часот. Линијата од Три Чешми во сабота до гробишта е во 08.40 и 11.40 часот. Враќањето од гробишта до нас. Баби е во 18,00 часот од гробишта во петок и во 09,30 и 12,30 во сабота, а до Три Чешми во петок е во 18,00 часот и во 11,30 во сабота, истакна Стефановски.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...