HomeМакедонијаВо Пробиштип пуштена Фотонапонска централа. Ќе обезбедува струја за 4000 домаќинства

Во Пробиштип пуштена Фотонапонска централа. Ќе обезбедува струја за 4000 домаќинства

Published on

ЕВН Македонија Електрани ја стави во функција новата фотонапонска централа во Пробиштип со инсталирана моќност од 11MWp. Со ова, компанијата го зголемува производственото портфолио од реализирани фотонапонски системи во државата на 20 MWp.

Планираното годишно производство на новата фотоцентрала изнесува 16 GWh што во превод би значело снабдување со електрична енергија на околу 4.000 домаќинства годишно.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...