HomeМакедонијаНиколовски го демантира Трипуновски дека Овчеполските договори можеле да бидат продолжени со...

Николовски го демантира Трипуновски дека Овчеполските договори можеле да бидат продолжени со анекс

Published on

Продолжувањето на земјоделските договори за користење на државно земјиште со анекс е неможно, реагираше денес министерот за земјоделие Љупчо Николовски, демантирајќи го неговиот технички заменик Цветан Трипуновски кој го тврдеше спротивното.

За Николовски, не е точен ниту изнесениот податок од Трипуновски дека минатата година останале непродолжени 129 договори.

Двајцата први луѓе на министерството за земјоделие денес беа во Свети Николе, остварувајќи одвоени средби со земјоделците од здружението Овчеполски фармер на кој договорите им се истечени со што се ставени во крајно неизвесна состојба.

И едниот, и другиот имаа дијаметрално спротивни ставови како нивниот проблем може да се реши.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...