HomeШтипМК Семак од Штип е со нови сопственици. Вработените потпишаа нови работни...

МК Семак од Штип е со нови сопственици. Вработените потпишаа нови работни договори

Published on

МК Семак од Штип е со нови сопственици. Вработените вкупно над 150 потпишаа нови работни договори под истите услови како и досега. Компанијата Семак во Штип досега работеше лесни текстилни производи и важеше за една од подобрите текстилни компании во Штип. Во идниот период со новите сопственици Семак се преориентира на производство на ХТЗ опрема.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...