HomeМакедонијаСтотици одат и незнаат дека се болни. Болест која на почетокот нема...

Стотици одат и незнаат дека се болни. Болест која на почетокот нема симптоми

Published on

Стотици луѓе одат, живеат и се однесуваат нормално, а не знаат дека се болни од рак на дебело црево. Оваа болест на почетокот е подла, се крие, а во доцните фази е тешко излечива и смртоносна.

Клучни причини за добивање на рак на дебелото црево има повеќе, но водечки фактори се следните.

Сепак, доколку тој биде рано откриен, немора нужно да има смртен исход и болеста се лекува.

Месец март е прогласен за Месец на борба против рак на дебелото црево и ова сугерира на превентивни прегледи, промена на режим на исхрана, едуцирање и слично.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...