HomeМакедонијаШтетите од волци во штипските трла се огромни и се мерат со...

Штетите од волци во штипските трла се огромни и се мерат со десеттици илјади евр. Ловец  тргнува со масовни хајки

Published on

Ловечкото здружение Ловец  од Штип  тргнува против волците  со досега  најголеми масовни хајки.   Штетите од  нив  во штипските и кaрбинските трла, особено во подплачковичкиот регион се огромни и тие се мерат со десеттици ијади евра.  Стада  постојано страдаат во Шашаварлија, Врсаково, Сарчиево, Липов Дол и други места.

Сепак, најмасовната хајка се подготвував за 31 и 10 март, на  Денот на ловџиите.

Предвидените хајки се однесуваат на волци но во овој период не и на диви свињи. 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...