HomeШтипЖителите од Мирче Ацев во Штип ќе добијат тротоари, паркинг места и...

Жителите од Мирче Ацев во Штип ќе добијат тротоари, паркинг места и парк

Published on

Улицата Мирче Ацев како и околните улици ќе добијат нов лик. Од денес започна реконтрукцијата на тротоарските површини, а за неа се предвидени повеќе градежни активности.

На барање на жителите, во оваа населба ќе се изгради и парк со различни содржини.

Инвестицијата за уредување на тротоарските површини е помалку од 1 милион денари од Буџетот на општина Штип. 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...