HomeМакедонија45% од возрасните со себе носат темпирана бомба и имаат висок притисок

45% од возрасните со себе носат темпирана бомба и имаат висок притисок

Published on

Речиси половината возрасни имаат висок крвен притисок. Голем процент од нив и не знаат дека се соочуваат со ој проблем што за нив може да биде фатално, бидејќи во себе носат темпирана здравствена бомба.

Последиците од него се непредвидливи и освен секојдневни здравствени тегоби тие се во потенцијална можност да се сретнат со мозочен или срцев удар.

Оние што за присуството на непријателот во себе знаат се во подобра состојба, бидејќи можат да го контролираат, но што е со оние кои не знаат што носат во себе.

Заедно со останатите кардиоваскуларни проблеми високиот крвен притисок става печат на две третини од сите смртни исходи.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...