HomeМакедонијаНепалци се бараат за кочанските текстилни компании

Непалци се бараат за кочанските текстилни компании

Published on

Работници од Филипини, Индија, Бангладеш, но и Непал се бараат во текстилните компании во регионот. Една од најуспешните компании Амор од Кочани, е мегузаинтересираните за увоз на работна сила од Непал, потврдува за ТВ Стар, сопственикот Огнен Јовиќ

Според Ангел Димитров, главниот менаџер на светиниколска Мода и претставник на Организацијата на работодавачи, најголем интерес компаниите пројавуваат за работниците од посочените азиски земји.

Огромниот недостаток мора итно да се компензира, бидејки, годишно од овој сектор, по разни основи заминуваат од две до 3000 работници

23.000 работници, по разни основи, за последните четири години ги напуштија текстилните хали. Тоа е доволен аларам, под итно оваа дупка да се пополни со странска работна рака, едногласни се текстилните менаџери.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...