HomeМакедонијаИнспекциите ќе ги држат на  нишан цените и трговците

Инспекциите ќе ги држат на  нишан цените и трговците

Published on

Утре, завршува мерката на замрзнаци цени и страв кај граѓаните за неоправдани големи поскапувања.

Во овва насока  претседателката на Инспекциски совет Даниела Рендевска денес изјави дека се очекува Законот за нефер трговски практики, а инспекциите во меѓувреме ќе продолжат со контроли.

Рендевска очекува фер и одговрен однос на трговците по престанокот на мерките но истото го очекува и од производителите на земјоделски производи.

Пред само неколку дена од земјоделските асоцијации истакнаа дека за сега ризик од поскапување на земјоделските производи нема, но нема гаранција дека тоа нема да се случи по 1ви парил. 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...