HomeМакедонијаКој производи ќе поскапат најмногу од 1 март и дали високите цени...

Кој производи ќе поскапат најмногу од 1 март и дали високите цени ќе влијаат на изборите ?

Published on

Слободниот лов на граѓанскиот стандард за трговците е отворен од 1 март кога цените ќе можат без ограничување сами и пазарно да ги формираат. Неизвесноста која има рок уште само 24 часа за граѓаните не нуди никаква алтернатива освен повисоки цени. Кои производи тие очекуваат дека најмногу ќе се покачат ?

Кои производи најмногу ќе поскапат ?

Од своја страна, земјоделците велат дека сега е сеуште рано да се зборува дали и тие ќе тргнат со повисоки цени, но гаранцијата е активна само до 1 април.

Дали евентуалните нови високи цени ќе влијаат на изборите?

Сепак, покачувањето на цените и нападот врз животниот стандард може да однесе и жртви доколку со нив се претера и граѓаните го најдат виновникот и тргнат во осветнички изборен поход. Дали евентуалните нови високи цени ќе влијаат на изборите ?

Дали заслужуват политичарите казна за високите цени ?

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...