HomeМакедонијаВелковски: Идната Влада веднаш ќе го реши проблемот со негователките и воспитувачките

Велковски: Идната Влада веднаш ќе го реши проблемот со негователките и воспитувачките

Published on

Идната Влада веднаш ќе го реши проблемот со лиценцирање на негователките и воспитувачките во градинките ширум државата кој број сега е околу 1.000, питенцираше техничкиот министер за труд и социјална политика Ѓоко Велковски.

Во меѓувреме, тој сепак ги повика пратениците да работат на овој проблем со лиценцирањето и доколу е можно тој да се реши во овој мандат.

За да се обезбеди функционирање сега децата во многу градинки се прегрупираат, се менаџира работното време на персоналот, а општините се изложени на огромни трошоци, бидејќи не добиваат блок дотации од Буџетот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...