HomeШтипХулигани ноќеска направиле ршум на пешачката патека

Хулигани ноќеска направиле ршум на пешачката патека

Published on

Хулигани ноќеска направиле ршум и уништиле урбана опрема на пешачката патека во Штип. Оштетени се неколку канделабри и друга опрема, поради што апел за општествена одговорност упати и градоначалникот Иван Јорданов:

Ги повикуваме сите жители на поголема општествена одговорност и да ги осудат ваквите деструктивни акции. Само преку колективна свест и одговорност можеме да ги заштитиме нашите јавни површини и да го зачуваме нашиот град, апелираше Јорданов.

Дежурните екипи на ЈП“СТИПИОН“ веднаш интервенираа и ги санираа штетите и ги оспособија канделабрите за граѓаните безбедно да можат да ја користат патеката.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...