HomeМакедонијаНема лек за преку ред, се жалат и граѓаните и докторите

Нема лек за преку ред, се жалат и граѓаните и докторите

Published on

Само да прашам… Јас не сум за преглед… Само за минута е , нема да задржувам… ова се најчестите објаснувања за оние кои сакаат да се спровнат преку ред и низ гужвите пред матичните лекарски ординации да обезбедат пристап до Мој термин.

Според Чолакова, системот не функцинира и време е за негово ресетирање но и промена.

Точни податоци за кои специјалистички прегледи се чека најдолго нема, но факт е дека за некои се чека со месеци. Овде предничат редиците за за еко на дојка, ехо на простата, мамографија, колоноскопија, гастроскопија, компјутерска томографија каде се чека од 1 па до неколку месеци.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...