HomeМакедонијаЗа 10.000 евра штета сточарот Амди Османов добил отштета само 500 евра

За 10.000 евра штета сточарот Амди Османов добил отштета само 500 евра

Published on

Силно невреме и гром на сточарот Амди Османов од подплачковичкото село Радање минатата година му уби најмалку 50 овци. Реалната штета според него е околу 10.000 евра,  а помош од владата на која премногу се надевал сеуште чека.

Во меѓувреме  Амди Османов штете пријавил и добил само до општина Карбинци и тоа 500 евра.

Според градоначалникот Виктор Паунов оваа штета е во рамките на можностите на општината, а допис за помош е испратен и до Владата.

Но, не само Амди Османов е разочаран од државата, од неа разочарани се и стотици други граѓани кои на пари чекаат од различни видови штети. Така пари сеуште не добиле ниту земјоделците во кочанско кој изгубија цела една реколта од поплавите пред три години.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...