HomeШтипБурек што му нема рамен. Кои се мајсторите на вкусот за кој...

Бурек што му нема рамен. Кои се мајсторите на вкусот за кој не се жали време за чекање ?

Published on

Бурек ќошето кај Мечо во Штип веќе е култно. Овде на ред за врел бурек и банички се чека секој ден, а за време никој не жали.

Сите велат дека бурекот е неповторлив и дека рамен по вкус му нема.

Кои се мајсторите на бурек приказната која полека станува незаборавна и како го открија вкусот за кој се раскажува.

Браќата Ибраим работат неуморно и не знаат по колку часа на ден.

Тие имаат работа за уште два дуќани, но неможат да постигнат. Нивниот бурек го јадат од 7 до 77 години.

Дали имаат муштерии и од други места ?

Интересно во случајот е што браќата бурек долги години правеа во Словенија. Како работата одеше таму и зошто се врати во Македонија и Штип ?

Бурекот кај Мечо на изглед тајни нема зошто се прави јавно и пред гладните очи на сите. Зошто ?

Браќата Ибраим работат како ретко кој, но од работа не се жалат, пофалбите за нивниот бурек им ги полнат срцата и им дава сила приказната за најдобриот бурек да продолжи.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...