HomeМакедонијаБочварски најави решавање на проблемот со меѓуградскиот јавен превоз во регионот

Бочварски најави решавање на проблемот со меѓуградскиот јавен превоз во регионот

Published on

Проблемот со меѓуградскиот јавен превоз во општините од крајниот Исток, Берово, Делчево, Пехчево и други општини ќе биде надминат, изјаи министерот за трансорт и врски Благој Бочварски

Сепак Бочварски не знае дали тоа ќе се случи во овој  манадат на Собранието

Проблемот се надева дека ќе биде решен и беровскиот градоначалник Звонко Пекевски

Меѓуопштинскито јавен превоз во Источниот регион засега повеќе од 50.000 граѓани и тие секојдневно мака мачат да стигнат да завршат работа во другие општини како Кочани, Штип и Скопје. Во последните години граѓаните овој проблем го плаќаат прескапо бидејчи ангажираат такси или доаѓаат со ссопствено возило.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...