HomeМакедонијаТранспортерите бараат 60 евра да изнесува дневницатана возачите

Транспортерите бараат 60 евра да изнесува дневницатана возачите

Published on

40 евра дневница за возач е премалку и таа не ги покрива трошоците ширум Европа, бидејќи тие секаде скокнаа, се пожалија денес транспортерите барајќи од министерот Бочварски ново законско решение.

За овој проблем Бочварски на почетокот од средбата вети дискусија, но и поширока расправа сепак нагласувајќи дека проблемот ќе биде решен.

Овој момент за транспортните компании е многу важен, бидејќи според нив има голем расчекор помеѓу реалната потреба за трошоци и парите кои компаниите легално можат од сметките да ги подигнат и пред институциите да ги правдаат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...