HomeМакедонијаПчеларите од Македонска Каменица го одбележаа нивниот заштитиник  Св. Харалампиј

Пчеларите од Македонска Каменица го одбележаа нивниот заштитиник  Св. Харалампиј

Published on

Со благослов од свештенството при црквата „Успение на Пресвета Богородица“, пчеларите од Македонска Каменица и оваа година го прославија својот заштитник „Св.Харалампиј“.

Годинава пчеларите, за разлика од претходните имаат најдобри предуслови за добра сезона.

Дел од традиционалното одбележување на Св. Харалампиј за пчеларите од Македонска Кменица е и засадувањето на 2000 дрва кои се донација од Фондацијата на рудникот Саса.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Со едукација за рециклажа, децата од Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на планетата земја

Со едукација за рециклажа, децата од д.г. Вера Циривири Трена го одбележаа Денот на...

Добра идеја, тим и јасен план се потребни за успешна реализација на стартап бизнис,

На годинешната Недела на претприемништвото професори од универзитетот Гоце Делчев во Штип и од...

Јорданов работи без градежна дозвола, истакнаа од СДСМ. Јорданов: Од СДСМ прашуваат зошто се работи

Иван Јорданов  гради набрзина, а потоа  дава изјави , сече ленти и снима филмови, ...