HomeМакедонијаНа Ковачевски не му е незгодно за апанажата од 2.500 евра, бидејќи...

На Ковачевски не му е незгодно за апанажата од 2.500 евра, бидејќи била законска

Published on

Апанажата која ми е одредена како бивш премиер е согласно законот, изјави денес бившиот премиер Димитар Ковачевски на прашањето дали му е незгодно што една година ќе пруима апанажа од 2.500 евра месечно.

На дилемата дали Ковачевски го следува апанажа, бидејќи поднесе оставка тој е со следниов став:

Високите апанажи повторно ја разлутија јавноста, па од тука и прашањето дали тие тртеба да се укинат.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...