HomeШтипМини ветерница на покрив во Штип

Мини ветерница на покрив во Штип

Published on

Ентузијаст од улицата “Димо Хаџи Димов” во Штип на покривот од својата куќа си направил мини ветерница. Експериментот веројатно бил успешен и ветерницата функционира, но соседите се жалат и објаснуваат зошто…”На куќа комшиите имаат инсталирано ветерница која е многу бучна кога има ветер и дење и ноќе и се слуша внатре кај сите.

Инаку по правило ветерници се инсталираат најмалку 500м од населено место а не во населено место. Влијанието исто така е штетно за птиците а често можат да се забележат и верверици кои живеат во овој дел.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...