HomeМакедонијаБочварски: Над 180 локални патишта се рехабилитирани со пари од Министерството за...

Бочварски: Над 180 локални патишта се рехабилитирани со пари од Министерството за транспорт и врски

Published on

Над 180 локални патишта се рехабилитирани со пари од Министерството за транспорт и врски, изјави денеска министерот Благоја Бочварски. Еден од тие примери е и финализирањето на делницата Таринци Долни Балван во карбинската општина.

Бочварски заедно со карбинскиот градоначалник извршија увид во работите на споменатата делница.

Бочварски ги повика општините да аплицираат со проекти за рехабилитација на оние локални патни правци за кои барањата од жителите од руралните подрачја во последно време во овој регион се се почести.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...