HomeШтипСДСМ Штип: Штипјани ќе плаќаат поскапа вода за пиење. Безидејноста и стравот...

СДСМ Штип: Штипјани ќе плаќаат поскапа вода за пиење. Безидејноста и стравот СДС го искажуваат преку манипулација, возвратија од ВМРО ДПМНЕ

Published on

Во режија на градоначалникот Јорданов, мнозинството советници во Советот на Општина Штип предводено од  ВМРО ДПМНЕ донесе одлука за повторно зголемување на цената на водата за пиење на домаќинствата и на правните лица, рекоа на прес од СДСМ Штип.

Безидејноста и стравот од фактот дека за неполни 76 дена од денес, СДС ќе ги изгуби привилигиите поради неспособност и коруптивно владеење во изминатите 7 години, го наведува СДС очајно преку пресс да ги манипулира граѓаните, возвратија од ВМРО – ДПМНЕ.

Имено, решение за регулирана тарифа со која се утврдува цената на водата во Оштина Штип и се задолжува ЈП Исар да го спроведе, донесе регулаторна комисија за енергетика, која впрочем е предводена од кадар на СДС на централно ниво.Со лаги и манипулации дојдовте на власт, така владеевте на штета на граѓаните, со лаги и манипулации ќе заминете во политичка пензија, напишаа од ОК на ВМРО ДПМНЕ Штип.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...