HomeМакедонијаЧетиридневна работна недела во Македонија е утопија

Четиридневна работна недела во Македонија е утопија

Published on

Четири дневна работна недела во Македонија е невозможна и во билска иднина е утопија. Во неа граѓаните не веруваат,а бизнис секторот објаснуваат зошто.

Од синидкатот  велат дека тоа би биоло најкдоброто сценарио за работниците,но реално на ова треба да се почека

Темата четиридневна работна недела е активна во повеќе европски земји, а последно за неа се зборуваше во Германија каде 60 фирми се одлучија на шест месечен експериментален период за да ја проверат продуктивноста.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...