HomeМакедонијаВрсничко насилство во државата расне, вели министерот Шаќири. Штип е ученичка оаза...

Врсничко насилство во државата расне, вели министерот Шаќири. Штип е ученичка оаза на мирот, велат од општината

Published on

Врсничкото насилство во училиштата е се поприсутно и за негово спречување треба да се вклучат сите институции, порача министерот за обрзование Јетон Шаќири.

Освен институциите, голема улога во оваа насока имаат и родителите, потенцираше Шаќири.

Според Снежана Санева, раководител на одделението за образование, Штип е речиси оаза на мирот кога во прашање е врсничкото насилство. Во првиот период од училишната година пријавено е само едно, а во второто полугодие досега нема ниту еден случај.

Во останатите општини од регионот врсничкото насилство е присутно, но во се помала форма, а случај кој предизвика внимание е оној од летото кога родител пријавил дека наставничката го малтретира неговиот син.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...