HomeМакедонија Улиците во Источниот регион се удавени во мрак, реагираат граѓани од повеќе...

 Улиците во Источниот регион се удавени во мрак, реагираат граѓани од повеќе општини

Published on

Улиците во Источниот регион се удавени во мрак,реагираат граѓани од повеќе општини.Тие во мракот се чувствуваат небезбедни,а на крајот од месецот измамени, бидејки за улично плаќаат,а улично немаат.

Граѓани на Пехчево од десетина улици се соочуваат со истиот проблем и бараат решение. Што за ова,градоначалникот Александар Китански вели.

Сепак,најголем проблем со уличното се чини дека има во Македонска Каменица. Од таму, жители се жалат подолг период ,а, меѓувреме велат дека со градоначалникот на оваа тема никако не може да се разговара.

Уличното осветлување во оваа општина беше проблем кој советничките групи на Советот ги доведе до работ на инцидент,но очигледно истиот не е решен.Зошто.

Одлуката на Уставниот суд по поднесената Иницијатива од општина Македонска Каменица за ослободување од плаќање на улично осветлување  на незадоволните жители е решението на проблемот, објасни градоначалникот на Македонска Каменица Димчо Атанасов.

Проблеми со уличното има и во останатите општини  што укажува дека таму сеуште не се решени основни комунални работи. 

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мицкоски пред парламентот наидовме на опљачкана држава и кримал на секаде

Наследивме опљачкана држава и кримаинал на секаде околу нас но за 30 дена од...

Угледниот професор Бранимир Јовановиќ алармира : за камати годишно плакаме повеке отколку за пензии и социјална помош

Постојат два загрижувачки индикатори поврзани со ребалансот на Буџетот за 2024 година што новата...

СДСМ повторно  поставува прашања за имотот на Јанушев и Тошковски

СДСМ  денес повторно поставува прашања за имото на Игор Јнаушев и Панче Тошковски. Првиот...