HomeШтипЗа две недели во функција ќе биде првата катна гаража во Штип

За две недели во функција ќе биде првата катна гаража во Штип

Published on

За две недели во функција ќе биде првата катна гаража во Штип, лоцирана позади Домот на културата. Денес се поставуваше бетонот што е последна фаза пред ставањето во употреба. Оваа катна гаража има капацитетод 57 паркинг места а чини речиси 200 илјади евра.

Паралелно, започна изградбата и на втората катна гаража во Штип помеѓу улиците Ванчо Прќе и Кирил и Методиј. Гаражата ќе обезбеди нови 27 паркинг места, а ќе чини околу 70 илјади евра.

Нови 40  паркинг места ќе бидат обезбедени кај стариот Градски пазар  со што значително ќе се подобри состојбата со бројот на паркинг места.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...