HomeШтипЗа 15 илјади евра кучиња  изгризаа црева за наводнување во Штип. Исар...

За 15 илјади евра кучиња  изгризаа црева за наводнување во Штип. Исар ќе ги крие под земја

Published on

Кучиња скитници но и миленици кои во паркот на коритото од Отиња се секојдневно го уништија системот за наводнување на тревата и цвекињата. Исар како вонреден трошок, па сега цревата ќе ги инсталира под земја.

Бизарниот проблем кулминираше оваа сезона откако надлежните по безборј поправкји во монататамн сезозна сега се одлучија комплетно да го променат сиостемот за наводнување,а ископнатото што се гледа е токму од тие причини.

Штетата е голема,но мора овој проблем да го решиме урхгентно и без понатамошни трошоци,ќе поставиоме автоматски системза наводнување со тајмер и прскачи кои по заврпената работа че се изгубат.

Освен во Отиња пшоради истите причини системот за наводнување ќер биде променет и на други зелени површиони во градот што ќе значи заштита од надворешнмио фалтори,штедење на виода ,поквалитетмно наводнување и модернизирање на системот.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Мирен изборен ден имаше Источниот регион до 17 часот

Источниот регион до 17 часот имаше мирен изборен ден, а гласачи се појавија со...

Сите маркети и други малопродажни места денес беа затворени, но некои компании работеа

Сите малопродажни маркети и други продажни места денес беа затворени и стриктно ја почитуваа...

Паркирање на срамот во Штип

Сите критики ги заслужуваат овие возачи кои агресивно ја уништуваат природата со нивните автомобили...