HomeМакедонијаГолем пожар попладнево избувна во оранжериите "Еко Саманадов" . Штетата е голема

Голем пожар попладнево избувна во оранжериите “Еко Саманадов” . Штетата е голема

Published on

Голем пожар околу 14 часот избувна во магацинските простории на  оранжериите “Еко Самандов”.  Две противпожарни возила и вработени во оранжериите помагаа пожарот да се изгасне но и покрај тоа штетите веројатно ќе бидат големи.

Пожарот најверојатно е предизвикан од отпушок од цигара кој дошол во контакт со струен кабел по што се запали магацинската просторија каде се складираат оранжериските производи, изјави вработен во оранжериите.

Вознемиерните работници не можеа да претпостават од што се случил пожарот.

На лице место беше полицијата, трудови инспектори и други службени лица.

Причината како и конечната пресметка на штетите  ќе се утврдува дополнително.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА

Апсурд, незадоволство и петиција. Еден жител ја кочи реконструкцијатав на патот Делчево – Габрово

Само еден жител од делчевското село Габрово ја кочи реконструкцијата на регионалниот пат Делчево-Габрово. Незадоволни,...

Меѓународен ден на Децата на улица. Зошто на улиците се само деца Роми ?

Скоро сите деца на улица се од Роми, потенцира Васка Бајрамовска-Мустафа, советничка на омбудсманот...

Рачно изработен кујнски прибор од дрва. Љубов на дедо Санде од Врсаково

76 годишниот дедо Санде од Врсаково веќе половина век изработува кујнски прибор од дрва,...